_MG_7594

Jahodová bageta s lučinou

Na půlku francouzské bagety
Doba přípravy: 15 minut

½ pravé francouzské bagety (nejlepší mají v pekařství Le Caveau na Jiřáku)
3 lžíce olivového oleje
300 g jahod
4 lístky bazalky
1 kostka lučiny
sůl a čerstvě mletý pepř

1. Předehřeju si troubu na 180 °C. Bagetu trošku potřu olivovým olejem a dám ji do trouby péct, abych z ní měla lehce křupavou topinku. Trvá to zhruba 5 minut.

2. Opečenou bagetu nechám chvilku vychladnout a mezitím si připravím jahody. Opláchnu je, odstraním stopky, nakrájím na silnější plátky a dám je do misky.

3. Natrhané lístky bazalky přidám k jahodám a vše zakápnu olivovým olejem. Podle chuti osolím a opepřím a rukou vše promíchám.

4. Bagetu potřu lučinou a narovnám na ni ochucené jahody. Mňam!

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *